17. 12. 2016 / Literatura

8. literarno-filmski kombo: Prenovačite Novaka @THL, 19. 12. ob 20:00

Drage piske in pisci, filmski entuziasti, ljubitelji interdisciplinarnosti in ostala zainteresirana javnost, pozor!

 

Nova sezona literarnih dogodkov se je že otvorila in tudi mi smo nazaj, še boljši, še zanimivejši in še bolj odštekani kot prej. Vse, ki ste bili redni obiskovalci naše lanskoletne uspešnice Kosajte se s Kosom, je gotovo razveselil novica, da smo pri Koridorju v Trubarjevi hiši literature z novembrom pričeli pripravljati serijo novih srečanj, naslovljenih Prenovačite Novaka, znotraj katerih se tekmovalci potegujejo za najboljšo pesniško predelavo kratkega filma domače produkcije. Tokrat jim na pomoč priskočil pesnik in legendarni profesor na oddelku za primerjalno književnost, Boris A. Novak, ki je pravkar izdal razširjeno pesmarico pesniških oblik Oblike duha. Izbira pesniške oblike, v kateri bodo morali pisati tekmovalci, pa bo zopet odvisna od sreče – natančneje, kolesa sreče.

 

Tričlanska žirija bo v vsakem predizboru izbrala zmagovalca, ki prejme tudi honorirano objavo (40€) na Koridor – križišča umetnosti in se prav tako uvrsti v finale. Stalna članica žirije bo Koridorjeva literarna urednica Lara Paukovič, medtem ko se bodo na poziciji preostalih dveh žirantov izmenjevali znani obrazi iz sveta filma in literature.

 

Ta dogodek bo izvrstna priložnost za vse, ki se želite v poznavanju pesniških oblik preveriti tudi na križišču umetnosti ali predstaviti svojo poezijo širši javnosti.

 

Koridor – križišča umetnosti tako poziva vse zainteresirane, da se čimprej prijavite za sodelovanje na dogodku Prenovačite Novaka!

 

Prijave zbiramo do nedelje zvečer (18. 12.) na koridor.glavnourednistvo@gmail.com. Ne odlašajte – prepustite se ruleti zbadljivk, alpskih poskočnic, rapa, bluesa, haikuja … in kratkih filmov!

 

——-
Dogodek pripravlja kulturna platforma Koridor – križišča umetnosti v sodelovanju s Trubarjevo hišo literature in Impro ligo. Vodil ga bo improligaš in stand-up komik Rok Bohinc.

 

FB dogodek: https://www.facebook.com/events/225874591185001/

 

Vstop je prost, prostovoljne prispevke bomo zbirali v obliki izstopnine.

fb-cover