7. 4. 2015 / Glasba

Lokalne novitete (12.3.-7.4.): Pavemental, Ooral Sea, High5 …

Letošnji nastopajoči na festivalu Tresk High5 so izdali svoj debi z naslovom Schengengang. Recenzirali so jih tudi v Mladini, kjer je Borka o albumu povedal sledeče: “SCHENGENGANG je dodelan piflarski trap, ki zna vleči povezave v shizofreniji youtubovske generacije in ki potrdi, da avtentična ni več ulica, ampak soba, v kateri se igra playstation in kadi džojnt. Sobni (t)rap.”

Svoj debut sta preko bandcampa izdala tudi garažni duo Slavc pa Bufo oziroma Ooral Sea. Dva koncerta sta fanta sicer že odigrala, ampak njun prvenec je v celoti na voljo v posluh.

Svoja vrata pa odpira tudi elektronsko-usmerjena založba Sezam, ki je nedavno izdala prvi paket dveh komadov svojih izvajalec. Lahko jo najdete na facebooku, v predposluh pa ponujajo posnetke na bandcampu.

Pavemental je novi psevdonim Jerneja Marušiča, ki sicer nastopa pod bolj znanim imenom Octex. Pred slabim mesecem dni je izdal novo plato z naslovom Streeteepy, ki se odmika svojemu prepoznavnemu zvoku eksperimentalnega techno duba, in se približuje hip-hoperskim beatom. Prihajajoči petek tudi predstavlja svojo plato v Gala Hali.

Nočni popotnik in Podtalnica sta dva bogata kompilacijska albuma izdana iz strani novomeške Downtown Recordings, ki sta bila izdana konec marca in pokrivata vsak svoje glasbeno področje: Nočni popotnik vsebuje elektronsko glasbo dolenjsko-belokranjskih producentov lanskega in letošnjega leta, medtem ko Podtalnica razkriva novomeško “podtalno”, punk in hardcore glasbo.

                         
pavemental