10. 3. 2016 / Glasba

ČEKITAUT: Up in Smoke vol VII. – Belzebong, Mars Red Sky, Stoned Jesus @Kino Šiška, 11. 3. 2016

KiborgSpužva in Škuc Buba predstavljata:

 

Tudi tistim, ki so se zadnja leta redno ter uspešno posluževali popularne igre “ujemi oster predmet z ušesom”, je jasno, da stoner, doom, psihedelični rock in podobne sonične cvetlice zavzemajo svet in jih najdemo serijsko že v skoraj vsakem gospodinjstvu. Starši že uspešno zibljejo svoje otroke v spanec, ko v ozadju iz zvočnikov vibrirajo uspavanke od Electric Wizardov.

 

“Mami, mami, jaz bi enega Witchfinderja za lahko noč!”

 

Takšni in drugačni bandi teh zvrsti rastejo kot gobe v spalnicah svojih poslušalcev, in vsake toliko se v širnem morju bandov najde nekaj izvajalcev, ki večkrat zalutajo na naše playliste in nudijo soundtrack našim vsakdanjim nepomembnostim.

 

Poanta kultnega Up in Smoke Roadfestivala je, da se zbere cvetoč ter raznolik šopek trenutno bolj popularnih, predvajanih, vplivnih in ošimfanih izvajalcev prej omenjenih zblojenih zvrsti, ter se jih pošlje na pot po Evropi, da uničijo čimveč nič hudega slutečih ušes. Tokrat bo avtobus z glasbenim zelenim dimom končno zabredel v naše kraje in nam ponudil instrumentalno masivo, breztežnostno plavanje po vesolju in konkreten šus v vitalne predele telesa. Več informacij o bandih spodaj:

 

BELZEBONG (POL) – instrumental/stoner/doom
https://www.facebook.com/belzebong420/
https://belzebong.bandcamp.com/
http://www.last.fm/music/Belzebong
reference: Bongripper, Karma to Burn, The Cosmic Dead, Dopelord

 

Če bi Hunter S. Thompson danes pisal Fear and Loathing in Las Vegas, bi na svojem popotovanju zagotovo prej kot slej dal gor kakšen štikelc ali šestnajst od Belzebong. Instrumentalna masiva, ki se močno doji na mogočnih prsih bluesa, pelje še bolj kot tripi, ki ste jih nazadnje pojedli pred družinsko večerjo, kar botruje prepovedi približevanju in nezanemarljivemu številu bližnjih sorodnikov, ki uživajo svoje dni v oblazinjenih sobah. Veste, da ste za to nekako vi krivi, a se ne spomnite točno kako. In tako je prav.

 

MARS RED SKY (FRA) – psychedelic/stoner
https://www.facebook.com/marsredskyband/
https://marsredsky.bandcamp.com/
http://www.last.fm/music/Mars+Red+Sky
reference: Samsara Blues Experiment, The :Egocentrics, The Machine, Earthless, Monkey3

 

Vesolje. Večno, kot obseg vaše matere. Mogoče vam je zmanjkal kakšen evro ali dva, da bi si lahko privoščili obisk le-tega, ampak nič ne de. Kot so mačke nadomestek za vaše ljubezensko življenje, je njihova mp3 vojska nadomestek za plavanje po breztežnosti, kjer vse skupaj začinijo odmevajoči izventelesni vokali, karkoli že to pomeni.

 

STONED JESUS (UA) – stoner/doom/not a karaoke band (yet)
https://www.facebook.com/stonedjesusband
http://stonedjesus.bandcamp.com/
http://www.last.fm/music/Stoned+Jesus
reference: Black Sabbath, Sleep, Kyuss, Clutch

 

Ni potrebne neke posebne predstavitve tukaj. Pri nas so bili že trikrat, dvakrat z razprodanim koncertom, nazadnje so bili tako dobri s svojo povprečnostjo, da so jih prišli še policisti poslušat, a so morali prekiniti koncert, sicer bi eksplodirali od navdušenja. Začeli kot stranski projekt, sedaj pa so na turnejah približno takrat, ko dihajo in masakrirajo vsak nedolžen oder, ki jim pride nasproti.

 

Predprodaja/presale: http://www.on-parole.com/shop/view/stoned-jesus-mars-red-sky-belzebong-ljubljana-11-03-2016-ticket

 

Vstopnica: 15 eur v predprodaji, 18 eur na dan koncerta.

fb