14. 4. 2015 / Podobe / Reportaža

Going Nowhere

Tako je pisalo v njegovi skicirki, kot del črno bele risbe jadrnice sredi morja, meni najljubše risbe v tem zvezku. Ironično pa je njen avtor obiskal Ljubljano že tretjič v manj kot enem letu.

Reykjavik’s Wild Side, skupina grafitarjev (oziroma Ugly Brothers, kot se imenujejo sami) z Islandije, se cel čas premika, ‘gre nekam’, par članov nenehno potuje po svetu. Par mesecev po Evropi pa spet nazaj domov, da lahko gre kdo drug na pot, v svet, kamor širijo svoje ime. Na mesta, kraje, stavbe gledajo drugače, kot na njih gledamo mi, za njih so kot knjiga gostov, kjer pustijo svoj pečat. Delajo zase, za svoje prijatelje in svojo skupino, da lahko pokažejo, kje so bili in kaj so naredili.

Pa se skozi mesto res hodi drugače, ko si enkrat pozoren na napise na zidovih ulic, ki jih sicer poznaš, ko iščeš kratico RWS in veš, da je to isto kratico možno videti po celem svetu. Ker Ugly Brothers niso kot jadrnica iz skicirke, Ugly Brothers gredo nekam.

Na spodnjih fotografijah je možno videti nekaj njihovih ljubljanskih del, več fotografij in njihovih potepanj pa si lahko ogledate na povezavi: http://rwsrws.tumblr.com

IMG_7561

IMG_7560

IMG_7554

IMG_3571

IMG_7572

IMG_7845

Fotografije: Ugly Brothers