22. 5. 2015 / Oder

Ljubljanska drama razkrila repertoar za sezono 2015/16

V SNG Drama Ljubljana se bodo v prihodnji sezoni težkih tem lotili s humornega vidika. Na odru bo skozi leto moč videti vse od groteske do absurda. Koncept je na tiskovni konferenci predstavil ravnatelj Igor Samobor, njegovo opažanja o svetu, v katerem se neprestano pojavljajo isti problemi, ki jih ne znamo rešiti, pa so v obliki songa izrazili še igralci Tina Vrbnjak, Aljaž Jovanović in Janez Škof.

 

Sezono bo septembra na odru ljubljanskih Križank v okviru Festivala Ljubljana odprl Goethejev Faust v režiji Tomaža Pandurja, v naslednjih mesecih pa mu bodo na velikem odru sledile še uprizoritve Möderndorferjeve Evrope, besedila V republiki avtorja Martina Crimpa, Jarryjevega Kralja Ubuja, Molnarjevega Lilioma, dramatizacija Ane Karenine ter zbirka najbolj smešnih dogodkov iz življenja bavarskega komika Karla Valentina. Režirali jih bodo Renata Vidić, Sebastijan Horvat, Jernej Lorenci, Selma Spahić, Dušan Jovanović in Eduard Miler.

 

V Mali drami pa si bodo gledalci lahko ogledali štiri predstave: Demokracijo avtorja Josifa Brodskega v režiji Matjaža Zupančiča, Inventuro avtorice Vesne Hauschild v režiji Alde Valcl, Tarzana avtorja rokgre v režiji Eve Nine Lampič in Shakespeareovega Macbetha v režiji Igorja Pisona.

 

Več na: http://www.rtvslo.si/kultura/oder/ljubljanska-drama-v-naslednji-sezoni-odpiranje-bolecih-mest-s-humorjem/365643

osebmuzejisngdrama_i600