22. 5. 2015 / Literatura

Veliki koncert Svetlane Makarovič ob izidu knjige in zbirke albumov ŠANSONI

V soboto, 23. maja ob 21. uri, se v Kinu Šiška obeta neponovljiv literarno-glasbeni dogodek: Svetlana Makarovič z gosti pripravlja koncert ob izidu svoje zbirke avtorskih šansonov v knjižni in zvočni obliki, ki bodo prav na ta dan izšli pri založbi Sanje. Cilj projekta je ponovna oživitev njenega glasbenega opusa, ki bo slovenski javnosti med drugim odstrl tudi novo, morda manj znano stran Svetlane Makarovič.

 

Svetlana bo na koncertu štiri šansone zapela sama, ostale pa bodo prevzeli njeni gostje: igralka Janja Majzelj, pianist Joži Šalej, vokalistki Aphra Tesla in Višnja Fičor, lutkar in glasbenik Matija Solce, igralka Ljerka Belak, igralec Ivan Rupnik, pesnik in gledališčnik Andrej Rozman – Roza. Za instrumentalno spremljavo bodo poskrbeli sijajni virtuozi Klemen Bračko (violina), Blaž Celarc (tolkala) in Nino de Gleria (kontrabas).

 

Ta večer bodo na odru predstavljeni šansoni z albumov, ki jih je avtorica ustvarila v obdobju v obdobju med letoma 1984 in 1999; sem spadajo Nočni šansoni (1984)Dajdamski portreti (1985)Večerni šansoni (1990) in Namesto rož (1999). Pri vseh Makarovičeva nastopa kot avtorica glasbe, vokala in klavirja. Prav tako bo koncert, ki bo epski tako po vsebini kot po dolžini, v celoti povezovala sama.

 

Več na:

http://www.kinosiska.si/glasba/svetlana-makarovic-kdor-gleda-ljudi-skozi-macje-oci

 

                    
Optimized-pss016