26. 5. 2017 / Literatura

Veliki finale::Prenovačite Novaka

Dragi filmski entuziasti, ljubitelji interdisciplinarnosti in improlige ter ostala zainteresirana javnost, lepo vabljeni na letošnje zadnje dejanje literarno-filmskega komba Prenovačite Novaka!

 

Za končno zmago se bodo potegovali vsi zmagovalci preteklih petih krogov. To so: Miha Zemljič, Nika Prusnik Kardum, Matjaž Zgonc, Varja Hrvatin in Vid Skrbinšek. Zmagovalec prejme nagrado v višini 80€ in objavo na Koridorju.

 

Pravila tekmovanja se seveda ne spreminjajo. Kot vsako prejšnje srečanje se bodo tudi tokrat tekmovalci preizkusili v pesniških obdelavah in intepretacijah kratkega filma (finalna izbira: Vsi ti glasovi (All These Voices), prejemnik študentskega oskarja za leto 2016, r. Henry David Gerson, soscenarist Martin Horvat), pesnik in profesor Boris A. Novak pa jim bo povedal, katerega pesniškega postopka ali oblike se bodo morali držati.

 

Tokratno žirantsko trojico bodo sestavljali: Boris. A. Novak, Boštjan Gorenc – Pižama in Martin Horvat.

 

Vodenje dogodka je tako kot nazadnje zaupano stand up komiku Sašo Staretu, ki bo z Dinom Kapetanovićem poskrbel tudi za nemalo improligaških podvigov.

 

Ne odlašajte – prepustite se ruleti zbadljivk, alpskih poskočnic, rapa, bluesa, haikuja … in kratkih filmov!

——-
Dogodek pripravlja kulturna platforma Koridor – križišča umetnosti v sodelovanju s Trubarjevo hišo literature in KUD Kiks.

 

Vstop je prost, prostovoljne prispevke bomo zbirali v obliki izstopnine.

 

FB dogodek

thl