21. 7. 2015 / Literatura

Ustvarjalne delavnice GLBT literature

Na ustvarjalnih delavnicah, ki jih organizira ŠKUC, se boste preizkušali v pisanju proze in poezije z GLBT tematiko ali motiviko, se spraševali, kaj sta gejevska in lezbična literatura ter se sprehodili skozi njuno zgodovino.

 

Pesniške delavnice bo vodil Brane Mozetič, dolgoletni pisec, prevajalec in urednik GLBT literature, prozne Suzana Tratnik, dobitnica nagrade Prešernovega sklada, avtorica številnih knjig kratke proze in dveh romanov, delavnice žanrske pisave (fantasy, krimi, survival) pa Vesna Lemaić, pisateljica in pobudnica delavnic trash pisanja.

 

Če želite na kateri od njih sodelovati, pošljite za poezijo deset pesmi (v eni datoteki) na brane.mozetic@guest.arnes.si, za kratko zgodbo dve zgodbi v dolžini do pet strani (do 10.000 znakov) na naslov suzana.tratnik@gmail.com, za žanrsko pisanje pa so potrebne le prijave na lemaic.vesna@gmail.com – do 20. avgusta 2015. Pripišite čim več o sebi in omenite svoje ustvarjalne izkušnje, želje in potrebe.

 

O izbiri bodo prijavljeni obveščeni konec avgusta. Delavnice bodo potekale od septembra do novembra na popoldanskih ali večernih srečanjih sredi Ljubljane, praviloma po tri za vsako področje. Udeležba je prostovoljna in brezplačna, pogoj zanjo je le dostop do elektronskega naslova in zmožnost dela v skupini.

                              
Ustvarjalne delavnice GLBT literature