9. 7. 2015 / Literatura

Natečaj za erotično kratko zgodbo

Če ste že siti enih in istih natečajev, na katerih se pričakuje spodobna proza (sicer ni nikjer zapisano, da je erotika prepovedana, a si ne upate tvegati), se boste zagotovo razveselili natečaja LITEROS 2015 za erotično kratko zgodbo, ki ga razpisuje LUD TFF 12. A pozor, žirija si ne želi brati plehke erotike, prav tako ne trde pornografije. Prav tako naj se avtor zaveda, da piše kratko prozo in ne epa, zato naj zgodba ne preseže dolžine povprečnega slovenskega romana (86.391 besed). Priporočen optimalen obseg kratke zgodbe znaša od 666 do 3.333 besed.

 

Prijavite se lahko do 31. 8. 2015 na elektronski naslov: literarna.erotika@gmail.com s pripisom v zadevi ‘za natečaj’. Označena naj bodo s šifro in varovalno besedo, s katero boste dokazali istovetnost. Od vsakega avtorja sprejemamo največ tri tekste. Besedila bo prebrala pet-članska žirija ustvarjalcev revije (jez)deci vsebine in razglasila zmagovalne zgodbe 21. 9. 2015.

 

Avtorji treh najboljših zgodb bodo prejeli vrečko presenečenja praktičnih nagrad ter priložnost, da svojo prozo predstavijo na oktobrski ediciji serije literarnih večerov Prebranec v Menzi pri koritu v Ljubljani. Odlomki najboljših besedil bodo hvaljeni v reviji (jez)deci vsebine in v zborniku besedil, ko se bo v prihajajočih letih nabralo dovolj gradiva.

 

 

Več informacij na:

http://jezdecivsebine.blogspot.com/2015/06/literos-2015.html

Natečaj za erotično kratko zgodbo