29. 5. 2015 / Literatura

Knjižnica pod krošnjami

Jutri ob 17. uri se bo v Tivoliju odprla Knjižnica pod krošnjami. Za razliko od prejšnjih let bo letos gostovala tudi v Vodnikovi domačiji, kar bo zvestim bralcem olajšalo skrbi v primeru neviht. Poleg omenjene novosti bo pod krošnjami mogoče brati na Trnovski plaži, Ljubljanskem gradu, družinskem centru Mala ulica, v kulturnem centru Tobačna 001 in v parku Tivoli. Na določenih točkah bodo na voljo tudi elektronske knjige, na Trnovski plaži pa bo med drugim potekal pogovor med Katjo Perat in Mišo Molk.

 

V pritličju Vodnikove domačije, ki naj bi po besedah vodje projekta Tine Piškur postala dom festivala, bo zaživela prva stalna zimsko-letna točka, kjer bo do 31. decembra mogoče brati v vsakem vremenu in kjer bodo obiskovalcem poleg brezplačnega napitka na voljo knjige ter dnevno časopisje in revije. Ob torkih popoldne pripravljajo tudi srečanja s starejšimi bralci, ko bodo na vsakem dogodku predstavili avtorja in izbrano delo, zatem pa bo sledilo branje odlomkov iz knjige in pogovor.

 

Že uveljavljenim bralnim kotičkom v Ljubljani, Ribnici, Polhovem gradcu, Mali Planini, Novi Gorici, Kanalu ob Soči ter v Izoli se pridružujejo še nove lokacije v Kranju v Layerjevi hiši in v vasici Polšnik. Prvič bo festival gostoval tudi v Zagorju ob Savi in v Šentvidu na Glivi na avstrijskem Koroškem v sklopu festivala Dnevi poezije in vina.

 

Več na spodnjih povezavah:

http://www.rtvslo.si/kultura/knjige/lezerni-poletni-popoldnevi-pod-krosnjami-s-knjigo-v-roki/366163

Programska knjižica 2015

spremenjena slika1