23. 8. 2015 / Literatura

Festival Sanje v Medani

Med 27. in 29. avgustom bo že šestič potekal festival Sanje v Medani. Odprl ga bo večer s pesniki Ivom Svetino, Veroniko Dintinjana, Tino Kozin in Rokom Vilčnikom v četrtek, 27. avgusta, na gradu Dobrovo, sklenil pa se bo s koncertom skupine Patetico. Petkov večer bo združil pesniške glasove Marka Tomaša, Miklavža Komelja, Simone Kopinšek in Janeza Ramoveša, za glasbeni del programa pa bodo poskrbeli Drajnarjuva vampa ter Uršula Ramoveš in Fantje z Jazbecove grape.

 

V soboto bo na gradu Dobrovo mogoče prisluhniti šansonom Svetlane Makarovič. Na odru se ji bodo za koncert, kakršnega je pred časom pripravila v Kinu Šiška, pridružili gostje Janja Majzelj, Ivan Peternelj, Višnja Fičor, Ljerka Belak, Aphra Tesla in Ivan Rupnik ter glasbeniki Joži Šalej, Nino de Gleria, Jelena Ždrale in Blaž Celarc.

 

Pester bo tudi spremljevalni program. Festival Šmartno – pravljična vas bo potekal od 26. do 29. avgusta, zaživel pa bo tudi dvodnevni Forum Sanje, ki bo potekal 28. in 29. avgusta. Prav tako bo prvič organiziran Potep s Sanjami po Brdih in okolici. Med drugim se bo mogoče podati na Korado s kolesi, se udeležiti kulturnega potepanja med deli slikarjev Lojzeta Spacala in Zorana Mušiča ali slediti stopinjam glavnega junaka Hemingwayevega romana Zbogom, orožje.

 

Več na: http://www.rtvslo.si/kultura/knjige/pesniki-bodo-ze-sestic-sanjali-v-medani/372187

                                                                 
maxresdefault