13. 9. 2015 / Literatura

1. mednarodni krimi in noir književni festival Alibi

Med 25. in 27. septembrom 2015 se bo v kraju Gora pod lipo (Tinjska Gora 80, 2316 Zgornja Ložnica) odvil prvi književni festival žanrov noir in kriminalke, Alibi. Cilj organizatorjev je pokazati, da je tudi v majhen kraj mogoče pripeljati velike in priznane mednarodne ustvarjalce, da pri tem lahko enakopravno stopi skupaj več podjetij in sledi istemu cilju: poskrbeti za najbolj podhranjeno področje, kulturo. Ves čas trajanja festivala bodo sodelujoči pisci med ustvarjanjem uživali v neponovljivi kulinarični izkušnji, v nedeljo, 27. septembra, pa bo organiziran zaključni literarni večer.

 

Gostje Alibija: 

 

Paul D. Brazill se je rodil v Angliji, živi in dela na Poljskem. Pravijo mu Bukowski noirja. Vodi založbo Blackwitch Press. Nekaj njegovih del: 13 Shots Of Noir, The Gumshoe, A Case Of Noir, Guns Of Brixton, The Neon Moon, The Neon Boneyard, Exiles …

 

Richard Godwin je plodovit in nadarjen pisatelj kriminalk. Njegovo delo vključuje Apostle Rising, Mr. Glamour, One Lost Summer, Noir City, Meaningful Conversations, Confessions Of A Hit Man, in Paranoia And The Destiny Programme. Njegove romane prevajajo v mnoge jezike, Apostle Rising pa bo kmalu izšel tudi v slovenščini.

 

Andrej Predin je slovenski pisatelj in novinar. Njegov prvi roman Na zeleno vejo je bil leta 2008 nominiran za nagrado Večernica. Napisal je še dva romana, Učiteljice in Prihodnost d.o.o., ter nekaj otroških knjig.

 

Neven Škrgatić je hrvaški pisec, ki piše v angleščini (kot N.N. Jackson). Piše kratke zgodbe, pred kratkim pa je objavil tudi kratki roman, Nasty Cop.

 

Eddie Vega je vsestransko nadarjeni ustvarjalec iz New Yorka, pisec, urednik, književni prevajalec in fotograf. Izdal je roman Awake Now, Saylor in novelo A Marine At The Door. Vodi VegaWire Media, založbo, ki izdaja Noir Nation, serijo antologij mednarodnega krimi in noir leposlovja.

 

Več o samem programu in poteku festivala najdete na www.alibi-fest.com, Alibi pa lahko spremljate tudi na Facebooku (AlibiFest).

 

fsg-crime-scene-response-unit-01