28. 6. 2022 / Kultura / Umetnost v času korone

Zaključek projekta Umetnost v času korone

Z druženjem v Trubarjevi hiši literature ob izidu tiskane verzije zbornika Umetnost v času korone smo zaključili istoimenski projekt. O projektu je bilo v preteklih objavah že veliko povedanega, zato bomo tokratno priložnost izkoristili za to, da se zahvalimo vsem institucijam in osebam, ki so nam pomagale pri njegovi uspešni uresničitvi.

Najprej bi se zahvalili Centru za kreativnost, ki nam je s sprejemom v Partnersko mrežo in s podporo projektu sploh omogočil začetek dela, unikatno pomoč pa so nam namenili tudi v Zavodu Nefiks. Posebna zahvala gre tudi Trubarjevi hiši literature in Knjižnici Otona Župančiča, ki sta nam posodila svoj prostor za naše delavnice, prav tako pa smo imeli v Trubarjevi hiši literature tudi zaključno druženje. Med osebami velja na prvem mestu izpostaviti tonskega tehnika Jako Korošca, ki nas je s svojim znanjem reševal na delavniških srečanjih, posebna zahvala pa gre tudi Luki Seliškarju, ker nam je posodil zvočno opremo, s katero smo lahko kvalitetno izvedli delavnice tudi za tiste, ki so se jih udeležili preko Zooma.

Nazadnje pa gre zahvala tudi vsem prijavljenim kritičarkam in kritiku, ki so najprej odlično sodelovali na delavnicah, nato pa še spisali besedila, ki pridodajo svoj kamenček v mozaik razumevanja krize kulture in umetnosti v času korone.

Povezava do spletne edicije zbornika Umetnost v času korone: https://koridor-ku.si/umetnost-v-casu-korone/.

Sedaj je na voljo tudi tiskana verzija zbornika. V kolikor koga zanima, naj nam piše na glavnourednistvo@koridor-ku.si in jo bomo poslali.


Projekt je del partnerske mreže Platforme Center za kreativnost. Projekt sofinancirata Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija.