26. 3. 2015 / Kultura

#podporatribuni-kolektivu

tribuna

 

ŠOU v Ljubljani in skupina Modro za študente so se v primeru Tribuna še enkrat izkazali za politikante najhujše vrste (tokrat tudi s pomočjo Aleša Štegra). Zgodba je znana in njeni vzorci se že vrsto let ponavljajo (naj omenimo samo dogajanja s Klubom K4 izpred dveh let).

 

Na mesto današnje (ne)odgovorne urednice so brez podpore več kot petdesetih sodelavcev Tribune postavili osebo, ki je na razgovoru za novega urednika izkazala popolno nerazumevanje pomena omenjenega medija. S programskega sveta izbrana Ana Pavlič ni znala pojasniti, kaj je kritika, čeprav je nenehno s tem pojmom opletala, likovno plat medija je popolnoma zanemarila, pokazala pa je predvsem, da nima nikakršne vsebinske in operativne uredniške strategije ter vizije za nadaljnji razvoj Tribune.

 

V Koridorju – križiščih umetnosti ostro obsojamo takšen institucionalen in avtokratski napad na neodvisen medij ter hkrati izražamo podporo dosedanjemu načinu in viziji dela Tribune. Prijavite se na razpis in >Tribuni – kolektivu< tudi na ta način izkažite podporo.

tribuna