1. 2. 2022 / Kultura / Umetnost v času korone

Kritičarke in kritiki, pozor: projekt Umetnost v času korone

Kulturno sceno v marcu 2020 ni zadel le en šok, temveč kar dva. Za prvega je kakopak razlog epidemija covida-19, za drugega pa je pri nas v Sloveniji poskrbela kar domača kulturna politika, ki ob zaustavitvi živega dogajanja kulturi ni prišla naproti ali ji pomagala, ampak ji je v mnogočem še oteževala že tako zahtevno situacijo.

Kriza je prinesla spremenjene produkcijske pogoje, ki so močno vplivali na umetnike, umetnost in njeno nastajanje.

Pri Koridorju smo se odločili, da se temu kriznemu obdobju zadnjih dveh let posebej posvetimo. Pripravljamo delavnice »razpravljalnice« na temo umetnosti v času korone ter digitalni zbornik in zine, v katerih bodo kritike, refleksije in eseji na že omenjeno temo.

Kritičarke in kritiki, vabljeni, da skupaj z našo uredniško ekipo sodelujete na delavnicah pri premišljevanju kulture in umetnosti v času korone, in po delavnicah pripravite kritiška besedila. Na delavnicah bo vsakič v ospredju premlevanje drugega umetnostnega polja (film/TV, literatura, glasba, oder, sodobna umetnost) in epidemije koronavirusa. Potekale bodo enkrat tedensko sočasno preko spletnega prenosa in v živo na Filozofski fakulteti med koncem februarja in začetkom aprila.

Prijave na projekt zbiramo na elektronskem naslovu glavnourednistvo@koridor-ku.si . Prijava naj bo sestavljena iz kratkega življenjepisa in motivacijskega zapisa, zakaj si želite sodelovati pri tem projektu. Rok za prijavo je 22. februar. Prva delavnica bo v torek, 1. 3.   


Projekt je del partnerske mreže Platforme Center za kreativnost in je zasnovan v koprodukciji s Centrom za kreativnost. Projekt sofinancirata Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija.