15. 6. 2022 / Kultura / Umetnost v času korone

Izid elektronskega zbornika Umetnost v času korone

Drage in dragi,

napočil je slovesni trenutek, ko vam lahko z veseljem sporočimo, da je pravkar izšla elektronska edicija našega zbornika Umetnost v času korone.

Povezava: https://koridor-ku.si/umetnost-v-casu-korone/

Zbornik je zaključni del našega istoimenskega projekta, v okviru katerega smo zadnjih nekaj mesecev raziskovali polje umetnosti in kulture v kriznem času epidemije. Besedila za zbornik so prispevale na projekt prijavljene kritičarke in Koridorjeve urednice, ki so v prvem delu projekta na posebej pripravljenih delavnicah razpravljale o omenjenih temah. 

Zbornik na kar 80 straneh premleva različne aspekte in fenomene koronakrize. Nekatere le na kratko omeni, o drugih pa so se pišoči na dolgo in široko razpisali. O raznolikosti obravnavanih tem pričajo že naslovi člankov: Svet in Slovenija v luči spremenjenih produkcijskih pogojev, Spremenjena filmska izkušnja, Pogled v prihodnost?, Umetnost je vedno boljša v živo, Ugasnjen mikrofon itn.

Ob branju vam želimo obilo razmisleka.

_

Projekt je del partnerske mreže Platforme Center za kreativnost. Projekt sofinancirata Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija.