17. 11. 2016 / Kultura

7. literarno-filmski kombo: Prenovačite Novaka

Drage piske in pisci, filmski entuziasti, ljubitelji interdisciplinarnosti in ostala zainteresirana javnost, pozor!

Nova sezona literarnih dogodkov se je že otvorila in tudi mi smo nazaj, še boljši, še zanimivejši in še bolj odštekani kot prej. Vse, ki ste bili redni obiskovalci naše lanskoletne uspešnice Kosajte se s Kosom, bo gotovo razveselila novica, da ekipa kulturne platforme Koridor – križišča umetnosti v Trubarjevi hiši literature pripravlja serijo novih srečanj, naslovljenih Prenovačite Novaka, znotraj katerih se bodo tekmovalci potegovali za najboljšo pesniško predelavo nekajminutnega segmenta kratkega filma domače produkcije. Tokrat jim bo na pomoč priskočil pesnik in legendarni profesor na oddelku za primerjalno književnost, Boris A. Novak, ki je pravkar izdal razširjeno pesmarico pesniških oblik Oblike duha. Izbira pesniške oblike, v kateri bodo morali pisati tekmovalci, pa bo zopet odvisna od sreče – natančneje, kolesa sreče. 

 

Tričlanska žirija bo v vsakem predizboru izbrala zmagovalca, ki prejme tudi honorirano objavo (40€) na Koridor – križišča umetnosti in se prav tako uvrsti v finale. Stalna članica žirije bo Koridorjeva literarna urednica Lara Paukovič, medtem ko se bodo na poziciji preostalih dveh žirantov izmenjevali znani obrazi iz sveta filma in literature.

 

Ta dogodek bo izvrstna priložnost za vse, ki se želite v poznavanju pesniških oblik preveriti tudi na križišču umetnosti ali predstaviti svojo poezijo širši javnosti.

 

Koridor – križišča umetnosti tako poziva vse zainteresirane, da se čimprej prijavite za sodelovanje na dogodku Prenovačite Novaka!

 

Prijave zbiramo do ponedeljka (21. 11.) na koridor.glavnourednistvo@gmail.com. Ne odlašajte – prepustite se ruleti zbadljivk, alpskih poskočnic, rapa, bluesa, haikuja … in kratkih filmov!


——-
Dogodek pripravlja kulturna platforma Koridor – križišča umetnosti v sodelovanju s Trubarjevo hišo literature in Impro ligo. Vodil ga bo stand-up komik Sašo Stare.

Vstop je prost, prostovoljne prispevke bomo zbirali v obliki izstopnine.

 

Povezava do Facebook dogodka: https://www.facebook.com/events/1646767525621484/?notif_t=plan_user_associated&notif_id=1479364790708007

15073412_2131491690409166_7921483545400035807_n