9. 2. 2016 / Kultura

3. Literarno-filmski kombo: Kosajte se s Kosom

Drage piske in pisci, filmski entuziasti, ljubitelji interdisciplinarnosti in improlige ter ostala zainteresirana javnost, pozor!

Koridor – križišča umetnosti pripravlja 16. februarja v Trubarjevi hiši literature že 3. edicijo Literarno-filmskega komba: Kosajte se s Kosom, znotraj katerega se bodo tekmovalci ponovno potegovali za najboljšo literarno predelavo nekajminutnega segmenta kratkega filma domače produkcije. Starosta komparativistike Janko Kos pa vam bo povedal, v katerem žanru boste pisali. Mogoče se bo sreča zavrtela na vašo stran in bo izbrana vaša najljubša zvrst.

Zmagovalca večera, ki prejme tudi honorirano objavo (40€) na Koridor – križišča umetnosti in se uvrsti v majski finale, bo določila tričlanska žirija. Stalna članica žirije bo Koridorjeva literarna urednica Lara Paukovič, medtem ko se bodo na poziciji preostalih dveh žirantov izmenjevali znani obrazi iz sveta filma in literature.

Ta dogodek bo izvrstna priložnost za vse, ki se želite v znanju literarne teorije preveriti tudi na križišču umetnosti ali predstaviti svoje pisanje širši javnosti.

Koridor – križišča umetnosti tako poziva vse zainteresirane, da se čimprej prijavite za sodelovanje na dogodku Kosajte se s Kosom!

Prijave zbiramo do ponedeljka (15. 2.) na koridor.glavnourednistvo@gmail.com

Ne odlašajte – prepustite se ruleti pravljic, basni, prilik, kratkih filmov in literarne teorije!

——-
Dogodek pripravlja kulturna platforma Koridor – križišča umetnosti v sodelovanju s Trubarjevo hišo literature in Impro ligo. Vodil ga bo vodja Impro lige in stand-up komik Rok Bohinc.

Vstop je prost, prostovoljne prispevke bomo zbirali v obliki izstopnine.

——-
Facebook dogodek: https://www.facebook.com/events/1561207110865060/

kos1