3. 6. 2021 / Glasba

MENT 7.0 ali koncerti so ponovno tu!

Končno. Končno. Končno. Po slabem letu in pol epidemije je le napočil čas, ko se lahko tudi pri nas zažene koncertna produkcija. MENT Ljubljana, ki že nekaj časa velja za enega izmed najpomembnejših evropskih showcase festivalov, vsako leto konec januarja in v začetku februarja poskrbi za otvoritev glasbene sezone. Slednje MENT simbolizira tudi v letošnjem letu, le da se je čas samega dogajanja zamaknil na začetek junija. Festival bo potekal od četrtka, 3. 6., do petka, 11. 6., na treh različnih lokacijah (Kino Šiška, Švicarija, atrij Mestnega muzeja).

Letošnji koncertni program je zavoljo vsem znanih okoliščin povečini zamejen na domače in regijske glasbene ustvarjalce. V devetih koncertnih večerih bomo tako lahko videli 27 nastopov trenutno aktualne glasbene produkcije. Naj navedemo nekaj zanimivih imen, ki jih bo mogoče videti in slišati na festivalu: In the Attic, Immortal Onion, Tsujigiri, Z++, SBO, Vazz, Nikson, Ana Kravanja & Samo Kutin, Lelee, Insan, Laser Bros, Farce, Etceteral, YNGFirefly … V nedeljo, 6. 6., bo predstavljena tudi prva kompilacija slovenske ambientalne glasbe Senzorama vol. 1.

Poleg glasbenega dogajanja, razstave appointMENT in ustvarjalnih delavnic bo tudi letos potekal konferenčni program. Na treh debatnih panelih bo beseda tekla predvsem o domači (ne)monetizaciji digitalnega prostora, strategijah za izvoz slovenske glasbe v tujino ter o prednostih in slabostih spletnih prenosov in njihovem življenju po epidemiji.

Se vidimo na MENTu!


Celoten program si lahko ogledate na sledeči povezavi: https://www.ment.si/ment-2021/
Koncerti: https://www.ment.si/schedule/
Konferenca: https://www.ment.si/konferenca/