30. 12. 2015 / Glasba

Kratkice 53. teden, 2015 #2: Adele, Beach House, Coldplay

Adele – 25: o
Adele še vedno ostaja kraljica balade. Njen glas ostaja neprekosljiv. A album 25 je slabši od predhodnika 21. V sluh bodejo predvsem dinamičnejše, upbeat skladbe, ki izpadejo ceneno, pseudo sodobno, konfekcijsko in klišejsko. Adele tega ne potrebuje. J. P.
Skladba “When We Were Young”: https://www.youtube.com/watch?v=DDWKuo3gXMQ

 

———————————————————————————————————

 

Beach House – Thank Your Lucky Stars : o
Hiperproduktivni dvojec po letošnjem uspehu s poleti izdano plato Depression Cherry ni izkoristil časa za počitek, temveč je že oktobra presenetil z novo izdajo. Album Thank Your Lucky Stars je bend najavil le devet dni pred izidom kar preko Twitterja, kar je podžgalo ljubitelje zasanjanega popa, da so pričakovali nič manj kot nadgradnjo emotivne poletne plate. Žal pa sta Beach House tokrat v posluh ponudila medlo glasbo, ki ne pusti pravega vtisa in tempo zgubi že hitro za uvodnim singlom ‘Majorette’. Njuna značilna zasanjanost tokrat meji na zaspanost in kljub splošni poslušljivosti albuma ne doseže uspeha ali kvalitete predhodnika. Izven konteksta prejšnjih ustvarjanj pa je album sam zase zanimiv poskus prikaza temnejše plati skupine, ki pusti nekaj poslušljivih balad, izven ustaljene baze privržencev pa verjetno ne bo pustil večjega vtisa. N. Ž.
Skladba “Majorette”: https://www.youtube.com/watch?v=UYKytdfQ8yo

 

———————————————————————————————————

 

Coldplay – A Head Full Of Dreams: –
Eden najslabših albumov tega leta. Coldplay tonijo že vse od konca časov Viva La Vide in s tem albumom so dosegli dno dna. Če sta istoimenska naslovna skladba in prvi singel »Adventure Of A Lifetime« še obetala, jepreostali del albuma generična glasbena greznica. Čas je, da razpadejo. J. P.
Skladba “Adventure Of A Lifetime”: https://www.youtube.com/watch?v=QtXby3twMmI

          
504