8. 11. 2015 / Glasba

Kratkice (45. teden, 2015): Ame Zek, The Dead Weather, Tame Impala

Ame Zek – S t r e a m s: o
Novost na rastoči založbi eksperimentalnih tvorcev zvočja za druge svetove Cloudchamber Recordings je berlinski kompozist Ame Zek. Ta z izdajo S t r e a m s v frekvence kliče zvoke in odnose med njimi, ki le abstraktno tvorijo običajne koherentne elemente, a skozi globlje potapljanje v industrialno-kibernetične repeticije in navidez naključne piske dobimo vsaj iluzijo zgodbe, ki ji na koncu z zanimanjem prisluhnemo. T. K.
————————————————-

The Dead Weather – Dodge and Burn: o
Novi album superzasedbe The Dead Weather, ki tokrat bolj mine v luči Alison Mosshart ali Deana Fertite, kot Jacka Whitea, ne prinaša nič kaj posebej novega, a to še zdaleč ne pomeni, da gre za slab album. Zaščitni znaki zasedbe, ki le to uvrščajo med glavne protagoniste sodobnega rocn’n’rolla, še vedno ostajajo umazano žgoči kitarski riffi, darkersko vzdušje in odpiljena garažna intenzivnost. J. P.

 

Skladba “I Feel Love (Every Million Miles)”: [embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=98oMvKF-78Y[/embedyt]

 

————————————————-

 

Tame Impala – Currents: +
Kevin Parker je v svojem najnovejšem albumu kitare dokončno zamenjal s sintetizatorji in ostalimi elektronskimi manipulatorji zvoka. Currents je tako na inštrumentalni ravni popoiden elektronski plošček s funkoidnimi bas linijami, močnimi beati in prostorskimi zvočnimi učinki, medtem ko je na pripovedni ravni zlitje dveh dogajanj v Parkerjevem življenju: osebnostnega razvoja in razhoda s punco. Plesno, emocionalno, drugače. J. P.

 

Celoten album: https://www.youtube.com/watch?v=a77SlW5QI_g

c2ce1807