4. 10. 2015 / Glasba

Kratkice (40. teden, 2015): Miswired, Your Gay Thoughts, Žiga Murko

Miswired – Miswired: o
Polovica odpiljene noise zasedbe It’s Everyone Else, Pika Golob, izdaja prvo solo delo. Miswired dominirata Pikin vokal in klavir, ki ždita sama v melanholični in žalostni počasni atmosferi, ki le občasno sliči na IEE – ko nastopi redka distorzija ali neznan hrup. Rezultat zveni izredno osebno in s tem zna ujeti kakšno sorodno dušo, a več ali manj nikoli ne seže iz povprečja niti pretirano ne preseneti. T. K.
http://miswired.bandcamp.com/track/crimes (skladba »Crimes«)

 

Your Gay Thoughts – The Watercolors +
Domači avdiovizualni kolektiv Your Gay Thoughts na visokoletečem dolgometražnem prvencu elegantno združi najrazličnejše glasbene vplive, vse od alternativnega bitmejkerstva pa do zasanjanega indie rocka, ter tako ustvari nove medžanrske spojine, ki se nasičene z najrazličnejšimi detajli navidez impulzivno razraščajo v prijetno razvodenelih kompozicijah. M. M.

 

 

Žiga Murko – Abyss EP +
Jazzersko podkovani bitmejker Žiga Murko na svojem zadnjem EP-ju eksperimentira s surovejšimi zvoki in gradi za odtenek mračnejša vzdušja, ki vseeno zbledijo v sprijaznjeno hiphopovsko meglico. Z zanimivimi in nepredvidljivimi strukturami mu zopet uspe ustvariti sproščeno in svežo, a obenem pestro in raznoliko celoto, primerno tako za študiozno analizo kot za neobremenjeno ležerno ozadje. M. M.
https://zigamurko.bandcamp.com/album/abyss-3 (celoten album)

1234