16. 8. 2015 / Glasba

Kratkice (33. teden, 2015): Boris, Chelsea Wolfe, Grave Babies

Boris – Asia + Urban Dance + Warpatch: –
Trojček nojzerskih albumov Japoncev, ki je izšel 2. maja letos, predstavlja transžanrske čudake v njihovi najbolj eksperimentalni luči brez resničnega eksperimentiranja. Lowercasovsko bobnenje, distorzija in pereče elektronike varirajo med glasnim in ambientalnim, brez koherence, koncepta in smisla. Impronojz za wannabeje. T. K.

 

 

Skladba “Voo-Vah”: https://www.youtube.com/watch?v=hB87f0Qz4e8

 

——–

 

Chelsea Wolfe – Abyss: +
Današnja kraljica temačnosti, morbidnosti in sodobne gotike se po fantastičnem Pain is Beauty vrača s še raznolikejšim Abyss. Ta stavi na vse različne smeri, ki se jih je Chelsea lotevala obvladovati v svoji karieri, jih zapakira v noro fuzijo in ovije s ščepcem izkušenj, subtilnega eksperimentiranja in dodatno tono teme. T. K.
Skladba “Iron Moon”:

 

——–

 

Grave Babies – Holographic Violence: o
Ostudno glasni in nizkofidelični samoironiki Grave Babies se vračajo z, žal, resnejšo verzijo samih sebe. Višja kvaliteta zvoka odkrije njihovo rahlo pomankljivo pesmopisje, ki sicer na prejšnjem albumu niti ni šepalo. Gotska grozovitost je prisotna, domiselne linije tudi, a te so prevečkrat v isti maniri, tako da edino, kar resnično ne umanjka prejšnjealbumskemu zmagovitemu konceptu benda, je še vedno demonski vokal. Osebno razočaranje, a z zelo solidnim rezultatom. T. K.
Skladba “Something Awful”: https://www.youtube.com/watch?v=VlHLMDbhWqg

          
chelsea-wolfe-abyss-cover-art