12. 7. 2015 / Glasba

Kratkice (28. teden, 2015): Bosse-de-Nage, Father Murphy, Thee Oh Sees

Bosse-de-Nage – All Fours: +
Misteriozni anonimneži z znamenite kalifornijske scene prinašajo resnično sodoben, revitaliziran album domiselnega, igrivega, večkrat disonantnega black metala, ki se spaja s sorodnimi, manj brutalnimi žanri – naj bo to post-rock, post-hardcore ali abstrakti ambientala, bendov stil požre vse in izpljune popolno zmes. T. K.
https://www.youtube.com/watch?v=6AQv67xaqoA (skladba “A Subtle Change”)

 

———

 

Father Murphy – Croce: o
Italijanski avant-muzičarji z novim albumom načnejo vsako skladbo kot potencialno mojstrovino zmesi industrialnih in eksperimentalnih folkovskih zvočij, a na koncu le-te žal ne držijo dovolj kohezije ne med seboj ne posamezno. Croce je tako album idej norih konceptov in sonik, a kot celota ostaja razparan in s premalo šivi. T. K.
https://www.youtube.com/watch?v=OVtq_CdZeCE (skladba “A Purpose”)

 

———

 

Thee Oh Sees – Mutilator Defeated At Last: o
Noro produktivni Thee Oh Sees so nas tudi letos pred poletjem oborožili z novim ploščkom, ki je vsekakor trši kot predhodnik Drop. Plata Mutilator Defeated At Last ponuja v prvi polovici žgoč naefektiran in kompakten psihedeličen šus, ki je poln najrazličnejših rock’n’roll odvodov. V drugi polovici album zaplava v abstraktnejša in bolj ohlapna zvočna raziskovanja, ki pa jih proti koncu prestreže divja “Rogue Planet”. J. P.
https://www.youtube.com/watch?v=Skc0ohXHLro (celoten album Mutilator Defeated At Last)

21002 [Converted]