11. 9. 2015 / Glasba

Klemen Klemen – koncertna premierna novega albuma @Kino Šiška, 4. 9. 2015

Prvi petek v letošnjem septembru je bil v Kinu Šiška rezerviran za renesančni koncert trnovskega rimotvorca Klemna Klemna. Tudi občasno deževje ni doma zadržalo množice ljudi, od katerih jih je več kot sto čakalo še na zadnje vstopnice, žal pa so nekateri enostavno ostali brez. Že zaradi razprodane dvorane, napolnjene z obiskovalci večih generacij, pa nam je bilo takoj jasno, da je Klemen svoje umetniško ustvarjanje popeljal do te točke, da njegovi koncerti niti niso samo koncerti, ampak mogoče kar socialni dogodki, podkrepljeni s skrajno specifičnimi anekdotami, zgodbami, liriko, skeči … vmeščenimi v (predvsem za slovenski prostor) prav tako spečifično hiphopovsko glasbeno okolje.

 

Zaradi gužve in mnogih različnih likov na odru sam zvok enostavno ni mogel biti preveč enakomerno raporejen po prostoru. To pa je bila tudi edina moteča stvar večera. Klemna so določeni dogodki v življenju pripeljali do nekaterih sprememb, kar se mu pozna na zanj res dobri fizični pripravljenosti. Približno triurni osebni spektakel je izvedel izjemno energično, karizmatično ter verbalno razločno. Poleg nadzabavnega voditelja večera pa smo videli ter slišali tudi skoraj vse izvajalce, ki so z njim sodelovali v preteklosti ali na novem albumu, projektu. Za mešalno mizo je Klemnu ob strani ponovno stal SSF, Simon Stojko Falk, katerega je bilo lepo videti šovu primerno bolj veselega, zagretega, kot je mogoče ponovadi. Še bolje je bilo, ko je to energijo usmeril v njegove edinstvene skreče.

 

Če k temu dodamo še vso različno scenografijo, kostumagrafijo ter sam scenarij šova, ki je dejansko vseboval Klemnovim komadom primerne scene z več različnimi igralci ter vmesno predvajanje Klemnovih osebnih slik, (starih) intervjujev, animacij itd., lahko zaključimo, da si je ekipa zaslužila polno ceno vstopnice. Toliko ljudi v Sloveniji hip hop privabi le še Hip-Hop Reunion, ki je sicer super povezovalni dogodek večih glasbenikov, v Ljubljani pa lahko (če želi) naredi to s tako osebno konotacijo le Klemen Klemen.

11823014_10207312597710889_7653157575629019140_o__1441972768_89.143.182.127