21. 9. 2015 / Glasba

ČEKITAUT: The Soft Moon (@Kino Šiška, 9. 10. 2015)

V Kinu Šiška se bo 9. oktobra ustavil solo projekt ameriškega glasbenika Luisa Vasqueza z imenom The Soft Moon, ki v koncertne namene svoje vrste razširi v bendovsko zasedbo. Pričakovati gre tudi distorzične vizualizacije, s katerimi Vasquez želi poslušalcu/gledalcu omogočiti celostno zaznavo glasbenega ustvarjanja.

 

Postpunkovsko poslastico odlikuje nenehno eksperimentiranje z zvoki, zaradi česar slišano ne prestopi meje klišejskega. Razpoloženjsko obarvano temnino spremlja neprestana komunikacija med melodičnim basom, dominantnimi bobni in sintom, ki se jim pridruži včasih bolj, včasih manj razumljiv vokal, ki si tu in tam pusti postati le čustveno zaznamovan krik ali skrivnosten šepet. Na doslej treh izdanih albumih (The Soft Moon, Zeores, Deeper) se Vazquez zgleduje po velikanih post-punka, industriala in krautrocka, njihovi žanrski podlagi pa kljub temu dodaja svoj umetniški glas in s tem svežino, ki je v tako usidranih zvrsteh nepričakovana in prijetno pozdravljena.

 

Pričakovati gre torej avdiovizualni spektakel kaosa, dodatno podkrepljen z izkušnjami, ki si jih je koncertna postava pridobila ob spremljanju turneje Depeche Mode. Na odru se jim bo v štartu priključil tudi newyorško-berlinski projekt Phase Fatale in domači predstavnik Lifecutter.

Organizator: ŠKUC-BUBA

Več o koncertu TU.

1234