15. 3. 2015 / Glasba

BADBADNOTGOOD & Ghostface Killah, Father John Misty, Lupe Fiasco

BADBADNOTGOOD & Ghostface Killah – Sour Soul: o

 

Eden izmed bolj pričakovanih letošnjih hip hop kolaborativnih projektov sicer ne premika meja glasbene inovativnosti, a vseeno trdno “stoji” kot unikaten album. Ghostface še enkrat več dokaže svoje agresivne lirikalne spretnosti, kar ni nič novega. Zato pa ima tokrat v podporo edinstveno jazz/hop zasedbo, ki z enim izmed bolj ljubkih zvokov snara ustvarijo uglajeno, a vseeno udarno in predvsem temačno glasbeno okolje primerno Ghostfaceu in super gostoma (Danny Brown, MF DOOM). D. B.

 

www.youtube.com/embed/yA-ee9M_jhE (skladba “Six Degrees ft. Danny Brown)

 

Father John Misty – I Love You, Honeybear: +

Bivši bobnar zasedbe Fleet Foxes John Tilman se je leta 2012 po štiriletnem igranju za omenjeno skupino odločil povsem posvetiti svoji kantavtorski karieri in si zavoljo travmatičnega odraščanja v baptistični sekti nadel ironični psevdonim Father John Misty. I Love You, Honeybear je dinamičen, rahlo melanholičen indie pop album, ki na zvočni ravni v svojo celoto premišljeno vključuje elemente najrazličnejših žanrov, na besedilni pa ga odlikujejo inteligentna osebnoizpovedna besedila, ki so podana brez leporečenja. Album kot odtis življenja. J. P.

 

Lupe Fiasco – Tetsuo & Youth: o
Peti studijski album svojevrstneža hip hopa z imenom Lupe Fiasco produkcijsko in lirikalno ni tako stilsko inovativen kot njegov prvi, Food & Liquor, niti tako lahkotno pop razigran kot Lasers. Lupe v tekstih ponovno premleva o resnih sodobnih družbenih vprašanjih odraščajočega človeka; tokrat z ne tako izstopajočo glasbeno podobo, kot bi od njega pričakovali, a vseeno prepričljivo, s profesorskim slogom in flowom. D. B.

 

https://www.youtube.com/watch?v=eU0gxS79ls8 (skladba “Madonna”)

ilo