2. 10. 2017 / Film/TV

ŠOK Koridor / filmski kviz v Kinoteki @12. oktober, 17:00

KAKŠEN ŠOK? >>> Tematski kvizi pod okriljem portala Koridor – križišča umetnosti.

 

KAKO bomo ŠOKirani? >>> Kviz kot forma filmskega dogodka še zdaleč ni nova, a se še nikjer v domačem prostoru ni uveljavil kot dogodek, vreden ponovitve. Morda zato, ker je bil do sedaj vedno v ospredju le izkaz poznavanja. Morda, ker je bil vedno monoton, suhoparen in neprijetno tekmovalen. Jasno je predvsem, da se je manj poudarjal sam način izvedbe tovrstnega tipa dogodka. Naš kviz bo poln smeha, vključevanja, video-slikovnega materiala in številnih presenečenj.

 

ŠOK TEME? >>> Kviz bo vsakič drugače tematsko obarvan. Oktobra nas čaka zgodovinska lekcija in pregled svetovnega filma – osvežili bomo spomin na razvoj filmske umetnosti, se potopili v njene znamenite segmente in pokukali v skrivnosti največjih filmskih klasik (Casablanca, Boter, Psiho, Državljan Kane, Pulp Fiction…).

 

KDO bo ŠOKiral?! >>> V prvi vrsti stand-up komik in voditelj Žan Papič ter seveda vse prijavljene ekipe. V vsaki epizodi se bodo pomerile štiri ekipe (2-5 članov), eno izmed ekip pa bo vedno sestavljala skupina bolj ali manj profesionalnih filmskih poznavalcev. Prvikrat bo ta prostor zasedel kolektiv AGRFT-ja.

 

KDAJ in KJE? >>> Prvikrat že 12. oktobra v Slovenski kinoteki. Sledijo ponovitve vsaka dva meseca.
_________________________________________________________________________
PRIJAVE ekip na kviz zbiramo do srede (11. 10.) na koridor.glavnourednistvo@gmail.com in preko sporočila na Koridorjevi FB strani.

 

VSTOP je prost.

 

FB event: https://www.facebook.com/events/1319779784799084/

EVENT grafika_ŠOK KORIDOR(1)