18. 12. 2016 / Film/TV

Jessica Jones (1. sezona, 2015–)

Jessica Jones je serija o superjunakinji, vendar ni klasična superjunaška serija. V ospredju je želja glavnega negativca Kilgravea (David Tennant), da bi spet osvojil svojo ljubljeno Jessico (Krysten Ritter), ki se je osvobodila njegovega nadzora. Oba sta človeka z nadnaravnimi močmi, a velike bitke na hodnikih so prepuščene kolegoma Daredevilu in Lukeu Cageu. Jessica Jones govori o vplivu manipulacije na odnose, istočasno pa se ne izmakne težkim tematikam posilstva in alkoholizma.

 

Serija si vzame čas, da nam predstavi Kilgravea, a je v trenutku, ko se pojavi na ekranu, jasno, da bo najbolj zanimiv negativec v Marvelovem svetu – David Tennant je vlogo izpilil do potankosti. Tudi Krysten Ritter je v vlogi Jessice, ki se spopada s posttravmatsko stresno motnjo, zelo prepričljiva. Žal pa so nekateri stranski liki, predvsem Jessicini sosedje, precej slabo okarakterizirani, njihova prisotnost v zgodbi je prisiljena in slabo izpeljana.

 

Serija presega superjunaško klasiko tudi v vzdušju, ki je celo bolj mračno kot v Daredevilu, in v odlično napisanih dialogih. Hitro ugotovimo, da je namenjena tudi odraslim in ne le mozoljastim najstnikom.

 

Napovednik za 1. sezono:

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=nWHUjuJ8zxE[/embedyt]

                         
115-jessica-jones