2. 4. 2017 / Film/TV

The 100 (3. sezona, 2014–)

Pozor, ta kratkica vsebuje spoilerje.

 

Do zdaj najuspešnejši projekt režiserja Jasona Rothenberga, serija The 100, se je lani predstavila s tretjo sezono, ki se vrti okoli teme bega, preživetja in hkrati smrti.

 

Po mučnem in pretresljivem koncu 2. sezone se 3. sezona začne z begom Clarke (Eliza Taylor), zdaj znane kot Wanheda (poveljnica smrti), pred Grounderji, ki jo hočejo žrtvovati svoji glavni vodji, Lexi (Alycia Debnam-Carey). Zaradi njune skupne zgodovine pa kasneje izvemo, da je imela Lexa s Clarke drugačne namene, ki vplivajo na celotno populacijo.

 

Režiser in scenaristi so, v prej necivilizirano družbo brez moderne tehnologije, s pomočjo bivšega poveljnika vesoljske ladje Jahe (Isaiah Washington) uspešno vpeljali računalniški lik A.L.I.E, ki je v zgodbo prinašala beg in strah ter ohranjala dinamiko. Glavni liki se, kot borci proti A.L.I.E., predstavljajo kot skupina, edino zgodba Johna Murphyja (Richard Harmon) se je postavila v ospredje, saj se zdi, da ima Murphy skozi celotno sezono strašansko srečo, ki ga večkrat potegne iz smrti. Tretja sezona je terjala tudi veliko nepričakovanih žrtev, nenadna smrt lezbičnega lika Lexe je dvignila kar nekaj prahu na socialnih omrežjih, saj je očitno posredno še vedno prisotna homofobija.

 

Tretja sezona v primerjavi s prvima dvema ne zraste v smislu grajenja na samem prikazu zgodbe, se pa prikaže vzorec vedno novega sovražnika, ki so ga režiser in scenaristi ubrali za ohranitev zanimivosti.

 

Napovednik za 3. sezono:

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=uwxwHTu802M[/embedyt]

(136) the 100