• Datum objave: nedelja, 18. december 2016
 • Jessica Jones (1. sezona, 2015–)

  • +

  Jessica Jones je netipična serija o superjunakih, ki se dotika zelo resnih tem, med drugim alkoholizma in posilstva.

  Jessica Jones je serija o superjunakinji, vendar ni klasična superjunaška serija. V ospredju je želja glavnega negativca Kilgravea (David Tennant), da bi spet osvojil svojo ljubljeno Jessico (Krysten Ritter), ki se je osvobodila njegovega nadzora. Oba sta človeka z nadnaravnimi močmi, a velike bitke na hodnikih so prepuščene kolegoma Daredevilu in Lukeu Cageu. Jessica Jones govori o vplivu manipulacije na odnose, istočasno pa se ne izmakne težkim tematikam posilstva in alkoholizma.

   

  Serija si vzame čas, da nam predstavi Kilgravea, a je v trenutku, ko se pojavi na ekranu, jasno, da bo najbolj zanimiv negativec v Marvelovem svetu – David Tennant je vlogo izpilil do potankosti. Tudi Krysten Ritter je v vlogi Jessice, ki se spopada s posttravmatsko stresno motnjo, zelo prepričljiva. Žal pa so nekateri stranski liki, predvsem Jessicini sosedje, precej slabo okarakterizirani, njihova prisotnost v zgodbi je prisiljena in slabo izpeljana.

   

  Serija presega superjunaško klasiko tudi v vzdušju, ki je celo bolj mračno kot v Daredevilu, in v odlično napisanih dialogih. Hitro ugotovimo, da je namenjena tudi odraslim in ne le mozoljastim najstnikom.

   

  Napovednik za 1. sezono:

  Sorodni članki: