30. julij, 2017 / Film/TV

UnREAL (1. in 2. sezona, 2015–)

Žiga
Fabjan

HIS F(X)
urednistvo@koridor-ku.si

Zakulisje ustvarjanja resničnostnega šova Everlasting, fiktivne različice Sanjskega moškega, ki smo ga lahko spremljali tudi pri nas. Zgodba se odvija skozi oči producentke šova Rachel Goldberg (Shiri Appleby), ki na povelja utrgane, a briljantne šefice in izvršne producentke Quinn King (Constance Zimmer) med tekmovalci ustvarja dramo. (Anti)junakinji sta za dobro epizodo Everlastinga pripravljeni iti tudi prek trupel.

 

Spletke, prevare, laži in igre moči so stalnica tega brutalnega vpogleda v produkcijo resničnostnih šovov, pri katerih glavni akterji trpijo za božjim kompleksom in so zavoljo bombastičnih TV-ratingov pripravljeni žrtvovati svojo (in tujo) integriteto ter prekršiti kopico osnovnih človekovih pravic. Odlična igra, spretna režija in scenarij, neprestani zapleti in manipulativni ter preračunljivi liki odlikujejo to pri nas prezrto serijo, katere že tretja sezona bo izšla letos.

 

Shapirova je izkušnje nabirala kot del ekipe ameriške različice Sanjskega moškega (The Bachelor), kar nakazuje, da je tudi naslov kruto ironičen in razkriva prisotno metakritiko sveta TV-serij, v katerem studii bijejo hudo bitko za obstoj –  zmagati skušajo s šokiranjem gledalcev, pri čemer pogosto prestopijo meje dobrega okusa.

 

Napovednik za prvo sezono:

[embedyt] https://youtu.be/iLsX3a8cSL8[/embedyt]

 

Napovednik za drugo sezono:

[embedyt] https://youtu.be/1aQj-1brpNQ[/embedyt]

 

UnREAL